Vegetarisk nudelsallad med ingefärsdressing
Vegetarisk nudelsallad med ingefärsdressing
15 ingredienser
En fräsch, vegetarisk nudelsallad med asiatiska smaker.
Ingredienser
Nudelsallad
- 300 g äggnudlar
- 1 tsk salt
- 1 fänkål (stor)
- 1 zucchini
- 3 salladslökar
- 1 knippe rädisa
- 3 morötter
dressing
- 3 msk dijonsenap
- 1,5 dl honung
- 2,5 dl rapsolja
- 1 msk limefrukt, saft
- 2 msk färsk ingefära
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Till dekoration
- 1-2 limefrukter
Gör så här
Nudelsallad
- Nudlarna ska ligga i kallt vatten tillsammans med salt i 1-2 timmar innan användning.
- Strimla fänkål, zucchini, vårlök, rädisor och morötter tunt, gärna med mandolin.
- Ta upp nudlarna från vattnet och lägg på uppläggningsfat.
- Blanda ner de skivade grönsakerna.
Dressing
- Rör ihop senap, honung, rapsolja till en dressing.
- Riv ingefära.
- Pressa limesaft och rör ner i dressingen.
- Smaka av med salt och peppar.
- Häll dressingen över nudelsalladen och blanda ihop lite lätt. Dekorera eventuellt med limeklyftor.