Lammfärsspett
Lammfärsspett
10 ingredienser
Lammfärsspett med libbsticka, vitlök och persilja. Lite honung i gör att vi får en härlig karamelliserad och fin stekyta.
Mosa gärna hackad vitlök med flingsalt så att du får en härlig vitlökspasta.
Ingredienser
- 1 kg lammfärs
- 0,5 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 ägg
- 2 msk ströbröd
- 1 knippe persilja
- 3 blad libbsticka
- 1 msk honung
- salt (gärna flingsalt)
- peppar (efter smak)
Gör så här
- Hacka löken.
- Hacka vitlöken och mosa gärna ihop den med lite flingsalt för att utvinna ännu mer smak.
- Blanda ihop hackad lök och vitlökspasta med färsen.
- Knäck i ett ägg och tillsätt ströbröd eller rivet vitt bröd för att få färsen att hålla ihop bättre.
- Hacka persilja och libsticka och rör ner i färsen.
- Smaksätt med honung, salt och peppar. Honungen ger en lite karamelliserad yta.
- Rulla bollar och pressa ut på grillspett.
- Lägg spetten på grillen och ta bort när färsen är genomstekt och fått en gyllenbrun färg.