Exotisk Ceviche

Foto: TV4
Exotisk Ceviche
16 ingredienser
En lite lyxigare förrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck till maten
Ljus öl – Red Stripe.
Ingredienser
- 3 limefrukter
- 1 apelsin
- 0,5 citron
- 0,25 röd habanero, chilifrukt
- malen vitpeppar & salt
- laxfilé (cirka 15 cm)
- 4 pilgrimsmusslor
- 1 dl färska räkor, skalade
- 3 avokador
- 2 tomater
- 1 rödlök
- 0,5 papaya
- 0,25 röd habanero, chilifrukt
- 1 dl rucolasallad
- 0,5 dl olivolja
- 1 dl färsk koriander, grovt hackad
Gör så här
- Blanda ihop citrusmarinaden genom att pressa ur saften ur lime, citron och apelsin och blanda med salt, vitpeppar och finhackad habanero. Häll över i en stor plastburk med lock.
- Tärna lax och pilgrimsmusslor i ca 3 cm stora kuber. lägg ner i marinaden. Lägg även i de skalade räkorna. Låt stå i minst en timma i kylskåpet.
- Skala och tärna avokado och papaya.
- Tärna tomaterna och ta bort kärnhuset.
- Hacka rödlöken grovt och finhacka chilin.
- Rör ner ingredienserna i citrusmarinaden med fisken/skaldjuren och lår stå i cirka en timma.
Strax innan servering
- Häll av citrusmarinade och blanda i olivoljan. Lägg också i den grovt hackade koriandern. Rör försiktigt så att inte ingredienserna mosas ihop.
- Varva med ruccolablad i ett martiniglas och toppa med en korianderkvist.