Sockersaltad makrill
Sockersaltad makrill
15 ingredienser
1 h
Sockersaltad makrill med fräscha tillbehör är en rätt som verkligen andas vår!
Ingredienser
Makrill
- 1 makrill
- 1 msk strösocker
- 1 msk salt
Must
- 1,5 dl äppelmust
- 1 dl gurkjuice
- 1-3 msk calamansivinäger (eller citronjuice)
- salt
Tillbehör
- 1 gurka (gärna ämnesgurka men minigurka eller vanlig gurka går också bra)
- 1 rött äpple
- salt
Servering
- 3 msk crème fraîche
- 3 msk ramslöksolja (eller kallpressad rapsolja)
- 6 blad ramslök
- blandade örter
- ätbara blommor
Gör så här
Makrill
- Filéa makrillen och skär bort benen. Skär (eller dra) sedan bort skinnet och skiva fisken tunt.
- Blanda socker med salt och strö det över fisken och låt dra ca 30 minuter.
- Ta sedan några skivor makrill och rulla ihop till en ros.
Must
- Blanda alla ingredienser och smaka upp med salt.
Tillbehör
- Hyvla gurkan och äpplet tunt och strö över lite salt. Låt stå ett par minuter. Rulla sedan ihop dem till servering.
Servering
- Klicka ut crème fraîche i mitten av tallriken.
- Lägg makrillsrosen ovanpå.
- Häll på äppelmusten och garnera med gurka och äpple runt om.
- Avsluta med lite örter och blommor.