Sockersaltad makrill

Stekt makrill med ansjoviskräm
Ludwig Tjörnemo profilbild
Ludwig Tjörnemo profilbild

Sockersaltad makrill

15 ingredienser

1 h

Sockersaltad makrill med fräscha tillbehör är en rätt som verkligen andas vår!

Ingredienser

portioner

Makrill

  • 1 makrill
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk salt

Must

  • 1,5 dl äppelmust
  • 1 dl gurkjuice
  • 1-3 msk calamansivinäger (eller citronjuice)
  • salt

Tillbehör

  • 1 gurka (gärna ämnesgurka men minigurka eller vanlig gurka går också bra)
  • 1 rött äpple
  • salt

Servering

  • 3 msk crème fraîche
  • 3 msk ramslöksolja (eller kallpressad rapsolja)
  • 6 blad ramslök
  • blandade örter
  • ätbara blommor

Gör så här

Makrill

  1. Filéa makrillen och skär bort benen. Skär (eller dra) sedan bort skinnet och skiva fisken tunt.
  2. Blanda socker med salt och strö det över fisken och låt dra ca 30 minuter.
  3. Ta sedan några skivor makrill och rulla ihop till en ros.

Must

  1. Blanda alla ingredienser och smaka upp med salt.

Tillbehör

  1. Hyvla gurkan och äpplet tunt och strö över lite salt. Låt stå ett par minuter. Rulla sedan ihop dem till servering.

Servering

  1. Klicka ut crème fraîche i mitten av tallriken.
  2. Lägg makrillsrosen ovanpå.
  3. Häll på äppelmusten och garnera med gurka och äpple runt om.
  4. Avsluta med lite örter och blommor.