Socca - kikärtspannkaka med fransk sallad och getostkräm

15 röster
40 min
4
Socca - kikärtspannkaka med fransk sallad och getostkräm
Foto: TV4

Socca är en fransk pannkaka gjord på kikärtsmjöl, helt fri gluten, ägg och och mjölk. Matig och ljuvligt god blir den tillsammans med en sötsalt getoskräm och vinägrettdressad grönsallad. Vegetarisk vardagsmiddag på franska!

Visa mer
40 min
4
4 portioner

Du behöver

Soccasmet

  • 5 dl kikärtsmjöl
  • 5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Getostkräm

  • 200 g getost (chèvre)
  • 2 msk yoghurt
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 tsk honung
  • salt
  • peppar

Dressing

  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk dijonsenap

Fransk sallad

  • 2 hjärtsallad
  • 65 g ruccola
  • 1 endiv
  • 65 g färsk babyspenat
  • färsk timjan till servering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda ihop soccasmeten i en bunke. Låt den stå minst 15 minuter.
  2. Mixa alla ingredienser till getostkrämen och låt stå kallt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Blanda med resten av ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bryt salladen i mindre bitar. Skiva endiverna och blanda ihop alla gröna blad i en stor skål
  5. Häll olja i en stekpanna och grädda soccan som lite tjockare pannkakor. Låt pannkakorna grädda ordentligt innan du vänder på dem.
  6. Servera pannkakorna med getostkäm, hackad timjan och grönsalladen med vinägretten.
19 januari 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...