Snabbrimmad lax med dillstuvad potatis

65 röster
30 min
4
snabbrimmad lax med dillstuvad potatis
30 min
4
4 portioner

Du behöver

Lax

  • 600 g laxfilé (mittbitten)
  • 2 msk salt

Dillstuvad potatis

  • 600 g potatis, skalad kokt
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl grädde
  • 0,5 citron, skalet
  • 1 dl dill, hackad
  • 50 g babyspenat
  • salt

Garnering

  • 4 citronskivor
  • 50 g forellrom
  • dill
  • peppar

Gör så här

  1. Skär laxen i tunna skivor, cirka 0,5 cm tjocka och salta på båda sidor. Låt rimma ca 30 minuter tills servering.
  2. Dela potatisen i mindre bitar. Koka upp crème fraiche och grädde. Lägg i potatisen och tilsätt mot slutet, citron, dill, spenat och smaka av med salt.
  3. Garnera med citron, forellrom, dill och svartpeppar.
  4. Glöm inte att matsortera skal från citron och potatis för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda middag. /Köket-redaktionen
7 mars 2020