Snabbrimmad lax med dillstuvad potatis

koket.se
snabbrimmad lax med dillstuvad potatis
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Snabbrimmad lax med dillstuvad potatis

13 ingredienser

30 min

Klassisk husmanskost med en twist! Snabbrimmad lax och riktigt krämig dillstuvad potatis - en perfekt vardagsmiddag à la Tom Sjöstedt!

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Lax

  • 600 g laxfilé (mittbitten)
  • 2 msk salt

Dillstuvad potatis

  • 600 g potatis, skalad kokt
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl grädde
  • 0,5 citron, skalet
  • 1 dl dill, hackad
  • 50 g babyspenat
  • salt

Garnering

  • 4 citronskivor
  • 50 g forellrom
  • dill
  • peppar

Gör så här

  1. Skär laxen i tunna skivor, cirka 0,5 cm tjocka och salta på båda sidor. Låt rimma ca 30 minuter tills servering.
  2. Dela potatisen i mindre bitar. Koka upp crème fraiche och grädde. Lägg i potatisen och tilsätt mot slutet, citron, dill, spenat och smaka av med salt.
  3. Garnera med citron, forellrom, dill och svartpeppar.

Glöm inte att matsortera skal från citron och potatis för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda middag. /Köket-redaktionen