Snabba nudlar med edamame och het chiliolja

Kikkoman Snabba nudlar med edamame och het chiliolja
Foto: Eva Hildén

Snabba nudlar med edamame och het chiliolja

12 ingredienser

15 min

Snabba, enkla och smakrika nudlar! Hemligheten ligger i en rykande het chiliolja som tillsammans med ingefära, japansk sojasås, sesamolja och lime sätter smakerna.

Ta fram det bästa med Kikkoman
Kikkoman original produkt

Ta fram det bästa med Kikkoman

Kikkoman förhöjer smaken i maten på ett sätt som varken salt eller buljong klarar av.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 klyftor vitlök
  • 200 g salladskål
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 0,5-0,75 msk chiliflakes
  • 1,5 msk paprikapulver
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 0,5 dl sesamolja
  • 0,75 dl Kikkoman sojasås
  • 1-2 msk limejuice, färskpressad
  • 250 g nudlar (gärna breda vetenudlar)
  • 250 g edamamebönor
  • sesamfrön, till garnering

Gör så här

  1. Skala och riv vitlöken. Strimla salladskålen.
  2. Lägg vitlök och kål i en stor skål. Tillsätt ingefära, chiliflakes och paprikapulver.
  3. Hetta upp oljan i en liten kastrull tills den nästan ryker. Häll försiktigt oljan över ingredienserna i skålen. Tillsätt sesamolja, soja och limejuice. Blanda ihop.
  4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt edamamebönorna mot slutet av tillagningen. Häll av.
  5. Vänd ner nudlar och bönor i skålen. Rör runt ordentligt. Strö över sesamfrön.
  6. Tips!
  7. Det går bra att blanda i vad som önskas i nudlarna. Variera med broccoli, morot, paprika eller andra grönsaker. Vänd ner stekt, skivad kyckling eller tofu för extra protein.
TIPS!
Fler tips från Kikkoman!
Kikkoman Färgglad sötpotatissallad med kalkon

Fler tips från Kikkoman!

Fler härliga och smakrika recept från Kikkoman hittar du här.

Läs mer