• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Snabba baguetter - se & gör

Snabba baguetter - se & gör
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Snabba baguetter - se & gör

5 steg att laga

6 ingredienser

70 m

Siri Barje visar hur du bakar snabba och goda baguetter. Perfekt att servera till soppa! 

Testa Siris snabba rotfruktssoppa!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, fingervarmt
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 1 l vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 210 grader.
  2. Smula ned jästen i en bunke och häll på lite fingervarmt vatten. Rör runt tills jästen har lösts upp.
  3. Rör i olja, honung och salt. Tillsätt mjölet lite åt gången och häll på resten av vattnet. Rör tills du har en deg, du kan behöva tillsätta lite mer mjöl. Täck med en handduk och låt jäsa i 30 minuter.
  4. Häll ut degen på en mjölad yta och knåda i någon minut. Dela upp degen i två delar och skruva till två stora eller fyra mindre baguetter.
  5. Lägg dem på bakplåtspapper, snitta dem försiktigt tvärsöver och grädda dem sedan i ugnen i ca 30 minuter för stora baguetter och ca 20 minuter för mindre baguetter. Ta ut och låt svalna på galler.