Snabba baguetter - se & gör

71 röster
70 m
2 baguetter

Siri Barje visar hur du bakar snabba och goda baguetter. Perfekt att servera till soppa!

Testa Siris snabba rotfruktssoppa!

Visa mer
70 m
2 baguetter

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, fingervarmt
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 l mjöl
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 210 grader.
  2. Smula ned jästen i en bunke och häll på lite fingervarmt vatten. Rör runt tills jästen har lösts upp.
  3. Rör i olja, honung och en nypa salt. Tillsätt mjölet lite åt gången och häll på resten av vattnet. Rör tills du har en deg, du kan behöva tillsätta lite mer mjöl. Täck med en handduk och låt jäsa i 30 minuter.
  4. Häll ut degen på en mjölad yta och knåda i någon minut. Dela upp degen i två delar och skruva till två baguetter.
  5. Lägg dem på bakplåtspapper, snitta dem försiktigt tvärsöver och grädda dem sedan i ugnen i ungefär 30 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.
25 november 2016

Laddar fler recept