Snabb äppelcheesecake i glas

POPULÄRT
koket.se
Snabb äppelcheesecake i glas
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Snabb äppelcheesecake i glas

16 ingredienser

45 min

Camilla Hamid bjuder på en superenkel äppelpajcheesecake som lätt serveras i glas. Perfekt att förbereda inför en middag och sedan komponera ihop precis innan servering.

Se Camilla Hamid laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Äppelkompott

  • 8 äpplen (små eller 4 stora)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl farinsocker

Pajdegssmul

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk vaniljsocker

Cheesecakefyllning

  • 600 g färskost
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

Äppelkompott

  1. Skala, kärna ur och tärna äpplena i mindre bitar (ca 1×1 cm).
  2. Ha ner alla äppeltärningar i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna till äppelkompotten. Låt koka upp under omrörning tills sockerkristallerna smält, sänk sedan värmen till låg och låt puttra till tjockare konsistens.
  3. Ta bort kastrullen från värmen och låt äppelkompotten svalna medan du gör smul och cheesecake.

Pajdegssmul

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Nyp ihop alla ingredienserna till smulet bara precis tills det går ihop till en deg. Smula degen över plåten och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills smulet fått en fin gyllenbrun färg.
  3. Låt svalna helt och hållet under tiden som du gör cheesecake-fyllningen.

Cheesecake

  1. Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med hjälp av en elvisp. Sikta ner florsocker och vaniljsocker.
  2. Vänd försiktigt ihop till en jämn cheesecakesmet med hjälp av en slickepott.
  3. Fördela pajsmulet i botten av glasen, spritsa i cheesecakesmeten och toppa med äppelkompott. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.