Snabb äppelcheesecake i glas
Snabb äppelcheesecake i glas
16 ingredienser
45 min
Camilla Hamid bjuder på en superenkel äppelpajcheesecake som lätt serveras i glas. Perfekt att förbereda inför en middag och sedan komponera ihop precis innan servering.
Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser
Äppelkompott
- 8 äpplen (små eller 4 stora)
- 1 msk vaniljsocker
- 0,5 tsk malen kardemumma
- 2 tsk malen kanel
- 1 dl strösocker
- 0,5 dl farinsocker
Pajdegssmul
- 100 g smör, rumstempererat
- 3 dl vetemjöl
- 1,5 dl havregryn
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 1 msk vaniljsocker
Cheesecakefyllning
- 600 g färskost
- 1,5 dl vispgrädde
- 2 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
Gör så här
Äppelkompott
- Skala, kärna ur och tärna äpplena i mindre bitar (ca 1×1 cm).
- Ha ner alla äppeltärningar i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna till äppelkompotten. Låt koka upp under omrörning tills sockerkristallerna smält, sänk sedan värmen till låg och låt puttra till tjockare konsistens.
- Ta bort kastrullen från värmen och låt äppelkompotten svalna medan du gör smul och cheesecake.
Pajdegssmul
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Nyp ihop alla ingredienserna till smulet bara precis tills det går ihop till en deg. Smula degen över plåten och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills smulet fått en fin gyllenbrun färg.
- Låt svalna helt och hållet under tiden som du gör cheesecake-fyllningen.
Cheesecake
- Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med hjälp av en elvisp. Sikta ner florsocker och vaniljsocker.
- Vänd försiktigt ihop till en jämn cheesecakesmet med hjälp av en slickepott.
- Fördela pajsmulet i botten av glasen, spritsa i cheesecakesmeten och toppa med äppelkompott. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.