Smörrebröd "Stjerneskud"

POPULÄRT
Smörrebröd Stjerneskud
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Smörrebröd "Stjerneskud"

21 ingredienser

30 m

Ljust bröd med krispig friterad spättafilé, remouladsås, hyvlad fänkål och örter! Ett riktigt lyxigt smörrebröd!

Ingredienser

portioner

Friterad spätta

  • 150 g rödspättafilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kolsyrat vatten
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl pankoströbröd
  • olja, till fritering

Remoulad

  • 1 dl picklade grönsaker
  • 2 msk purjolök, strimlad
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • citron, saft
  • 1 msk curry

Tillbehör

  • 0,5 fänkål
  • 5 räkor
  • färsk dragon
  • dill
  • olivolja
  • 0,5 citron
  • vitt bröd
  • Bregott

Gör så här

Frityrsmet

  1. Blanda mjöl, kolsyrat vatten och bakpulver i en skål. Häll upp pankon i en annan skål.

Remouladsåsen

  1. Hacka picklade grönsaker, skär purjolöken tunt och blanda med grönsakerna. Tillsätt majonnäs, curry och senap. Smaksätt med svartpeppar.

Tillbehör

  1. Skär fänkål tunt på mandolin. Skala räkorna. Plocka i dragonen och dillen i mindre buketter blanda med ett par droppar olivolja och några droppar citron

Fritering

  1. Salta och peppra fisken. Värm oljan till 160 grader.
  2. Doppa fisken i frityrsmeten och sedan i pankomjölet. Fritera fisken gyllenbrun. Låt den rinna av på papper.

Servering

  1. Smöra brödet och lägg på ett lager remoulad. Varva sedan friterad rödspätta, fänkål, örter och mer remoulad. Toppa med räkor.