Smörrebröd "Stjerneskud"

30 m
2
Smörrebröd Stjerneskud
Foto: TV4
30 m
2

Du behöver

Friterad spätta

  • 150 g spättafilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kolsyrat vatten
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjöl
  • 1 dl panko
  • olja, till fritering

Remoulad

  • 1 dl picklade grönsaker
  • 2 msk purjolök, strimlad
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • citronsaft
  • 1 msk curry

Tillbehör

  • 0,5 fänkål
  • 5 räkor
  • färsk dragon
  • dill
  • olivolja
  • 0,5 citron
  • ljust bröd
  • Bregott

Gör så här

  1. Frityrsmet
    Blanda mjöl, kolsyrat vatten och bakpulver i en skål. Häll upp pankon i en annan skål.
  2. Remouladsåsen
    Hacka picklade grönsaker, skär purjolöken tunt och blanda med grönsakerna. Tillsätt majonnäs, curry och senap. Smaksätt med svartpeppar.
  3. Tillbehör
    Skär fänkål tunt på mandolin. Skala räkorna. Plocka i dragonen och dillen i mindre buketter blanda med ett par droppar olivolja och några droppar citron
  4. Fritering
    Salta och peppra fisken. Värm oljan till 160 grader. Doppa fisken i frityrsmeten och sedan i pankomjölet. Fritera fisken gyllenbrun. Låt den rinna av på papper.
  5. Servering
    Smöra brödet och lägg på ett lager remoulad. Varva sedan friterad rödspätta, fänkål, örter och mer remoulad. Toppa med räkor.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kastruller från kända varumärken

Kastruller från kända varumärken Se fler

Fler goda recept