Smörrebröd med panerad torsk och remoulad

koket.se
Smörrebröd med panerad torsk och remoulad
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Smörrebröd med panerad torsk och remoulad

18 ingredienser

Klassiskt smörrebröd med frasig torsk, hemgjord remouladsås och kapris.

Se Jennie Walldén laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • 300 g torskfilé
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 4 dl pankoströbröd
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl pickles
  • 0,5 krispigt äpple
  • 1 tsk curry
  • 0,5 citron, i skivor
  • 4 dillvippor
  • 1 msk kapris
  • ev några skalade räkor, till garnityr
  • smör, att smöra brödet med och steka i
  • neutral rapsolja, att steka i
  • huvudsallad, blad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Finhacka pickles och äpple. Rör samman med majonnäs och currypulver. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär fisken i bitar jämnstora med brödskivorna. Salta fisken och panera sen genom att först vända i mjöl, sen
  3. uppvispat ägg och slutligen panko. Stek i olja och smör på medelvärme till ytan är gyllene och frasig. Lägg
  4. trippelt hushållspapper så fisken håller sig frasig.
  5. Smöra 4 brödskivor och lägg på ett salladsblad. Lägg på stekt torsk, en klick remoulad, kapris, ev räkor och
  6. en dillvippa på varje smörrebröd. Servera.