Smörrebröd med panerad torsk och remoulad

Smörrebröd med panerad torsk och remoulad
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Smörrebröd med panerad torsk och remoulad

18 ingredienser

Klassiskt smörrebröd med frasig torsk, hemgjord remouladsås och kapris.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • 300 g torskfilé
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 4 dl pankoströbröd
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl pickles
  • 0,5 syrligt äpple
  • 1 tsk curry
  • 0,5 citron, i skivor
  • 4 dillvippor
  • 1 msk kapris
  • ev skalade räkor, till garnityr
  • smör, att smöra brödet med och steka i
  • neutral rapsolja, att steka i
  • bladsallad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Finhacka pickles och äpple. Rör samman med majonnäs och currypulver. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär fisken i bitar jämnstora med brödskivorna. Salta fisken och panera sen genom att först vända i mjöl, sen
  3. uppvispat ägg och slutligen panko. Stek i olja och smör på medelvärme till ytan är gyllene och frasig. Lägg
  4. trippelt hushållspapper så fisken håller sig frasig.
  5. Smöra 4 brödskivor och lägg på ett salladsblad. Lägg på stekt torsk, en klick remoulad, kapris, ev räkor och
  6. en dillvippa på varje smörrebröd. Servera.