Smördegssnittar med päron, blåmögelost och hasselnötter

koket.se
Smördegssnittar med päron, blåmögelost och hasselnötter
Foto: Siri Barje
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Smördegssnittar med päron, blåmögelost och hasselnötter

8 ingredienser

15 m

All eloge till min mamma för det här receptet. En jul när vi hade ätit alldeles för mycket julmat gjorde hon dessa. Jag minns att hon gjorde som en stor pizza, la den färdiggräddad direkt på vår marmorskiva och skar upp den med en pizzaslicer. Här har jag enbart ändrat formen på dem så de är enklare att käka framför TV! /Siri

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner bitar
  • 2 ark fryst smördeg
  • 1 ägg
  • 1 päron
  • 100 g blåmögelost, valfri
  • 4 msk hasselnötter
  • honung, flytande
  • timjan
  • havssalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär smördegsplattorna i 6 bitar.
  2. Skiva päronet tunt. Smula osten i en bunke. Hacka timjan och hasselnötter grovt.
  3. Fördela osten jämt över smördegsplattorna och lägg ut den så att kanterna på smördegsplattan är fria. Lägg några skivor päron på osten.
  4. Pensla kanterna på smördegen med uppvispat ägg.
  5. Grädda i ugnen i 10 minuter eller tills de är fluffiga och gyllene.
  6. Ta ut dem och strö över hackade hasselnötter, ringla över honung, strö över timjan och havssalt.