Smördegspuffar
Smördegspuffar
7 ingredienser
25 min
Första gången jag lagade smördegspuffar var en varm sommarkväll på höga kusten. Det är ett starkt matminne. Smördegspuffar är sommar för mig!
Ingredienser
- 2 dl crème fraîche
- 50 g parmesanost, riven
- svartpeppar
- 1 förp smördeg (à ca 425 g)
- 1 ägg
- 1 rödlök
- rom
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg crème fraichen i en skål, rör ner parmesanen och smaka av med svartpeppar. Låt vila i kylen.
- Skär smördeg i mindre rektanglar (cirka 4 x 8 centimeter) och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Pensla smördegsrutorna med uppvispat ägg och grädda dem i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de är gyllenbruna. Ta ut ur ugnen och låt svalna något.
- Skala och finhacka rödlöken.
- Lägg en klick parmesankräm på varje smördegspuff och toppa med rödlök och rom.
- Servera som snittar, kanske till ett glas bubbel!