Smördegspizza med västerbottensost

Smördegspizza med västerbottensost
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Smördegspizza med västerbottensost

9 ingredienser

1 h

Zeinas enkla smördegspizza blir en garanterad favorit bland gästerna. Perfekt att servera som snacks/tilltugg eller varför inte till förrätt?

Ingredienser

portioner
  • 1 förp smördeg
  • 6 gula lökar
  • 2 dl crème fraîche
  • 150 g Västerbottensost, riven
  • smör, till stekning
  • rapsolja, till stekning

Garnering

  • färsk salvia
  • citron
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär löken i tunna strimlor. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek löken och rör om med jämna mellanrum i 10-15 min. Låt sedan stekas långsamt i 10-15 min till utan att du rör om. När löken är gyllene rör du försiktigt om i stekpannan och låter allting karamelliseras långsamt i 10 min till.
  2. Värm ugnen till 225°, över och undervärme.
  3. Lägg smördegen på en plåt, nagga med en gaffel och baka gyllene och frasig mitt i ugnen i ca 8-10 min. Blanda creme fraiche och ost. Bred på smördegen och baka i ugnen i ca 3-4 min.
  4. Toppa med löken, citronzest, färsk salvia, pressad citron och svartpeppar.