Smördegspizza med västerbottensost
Smördegspizza med västerbottensost
9 ingredienser
1 h
Zeinas enkla smördegspizza blir en garanterad favorit bland gästerna. Perfekt att servera som snacks/tilltugg eller varför inte till förrätt?
Ingredienser
- 1 förp smördeg
- 6 gula lökar
- 2 dl crème fraîche
- 150 g Västerbottensost, riven
- smör, till stekning
- rapsolja, till stekning
Garnering
- färsk salvia
- citron
- svartpeppar
Gör så här
- Skär löken i tunna strimlor. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek löken och rör om med jämna mellanrum i 10-15 min. Låt sedan stekas långsamt i 10-15 min till utan att du rör om. När löken är gyllene rör du försiktigt om i stekpannan och låter allting karamelliseras långsamt i 10 min till.
- Värm ugnen till 225°, över och undervärme.
- Lägg smördegen på en plåt, nagga med en gaffel och baka gyllene och frasig mitt i ugnen i ca 8-10 min. Blanda creme fraiche och ost. Bred på smördegen och baka i ugnen i ca 3-4 min.
- Toppa med löken, citronzest, färsk salvia, pressad citron och svartpeppar.