Smördegspizza med kantareller

Smördegspizza med kantareller
Mattias Kristiansson porträtt
Mattias Kristiansson porträtt

Smördegspizza med kantareller

14 ingredienser

30 min

Smördegspizza med kantareller blir ett gott tillbehör på kvällen kräftskiva.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
4 - 6 portioner

Picklad rödlök

  • 2 rödlökar
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 2 msk strösocker
  • salt (1 nypa)
  • 2 tsk senapsfrö

Pizza

  • 0,5 l kantareller
  • 250 g smördeg
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk färsk bladpersilja
  • salt

Servering

  • picklad rödlök
  • färsk persilja

Gör så här

Håll skärmen tänd

Picklad rödlök

  1. Blanda samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i minst 10 minuter.

Pizza

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Fräs kantarellerna i en torr stekpanna tills de har släppt sin vätska och minskat i volym.
  3. Rulla ut smördegen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Rör ihop crème fraîche, pressad vitlök, finhackad schalottenlök, finhackad persilja och salt i en skål.
  5. Bred ut blandningen på smördegen.
  6. Toppa med de stekta kantarellerna.
  7. Grädda i 15-20 minuter eller tills pizzan har fått fin färg.

Servering

  1. Toppa med picklad rödlök och mer finhackad persilja.