Smördegspizza med kantareller

Mattias Kristiansson porträtt

Smördegspizza med kantareller

14 ingredienser

30 min

Smördegspizza med kantareller blir ett gott tillbehör på kvällen kräftskiva.

Ingredienser

4 - 6 portioner

Picklad rödlök

  • 2 rödlökar
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 2 msk strösocker
  • salt (1 nypa)
  • 2 tsk senapsfrö

Pizza

  • 0,5 l kantareller
  • 250 g smördeg
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk färsk bladpersilja
  • salt

Servering

  • picklad rödlök
  • färsk persilja

Gör så här

Picklad rödlök

  1. Blanda samtliga ingredienser i en skål. Låt stå i minst 10 minuter.

Pizza

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Fräs kantarellerna i en torr stekpanna tills de har släppt sin vätska och minskat i volym.
  3. Rulla ut smördegen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Rör ihop crème fraîche, pressad vitlök, finhackad schalottenlök, finhackad persilja och salt i en skål.
  5. Bred ut blandningen på smördegen.
  6. Toppa med de stekta kantarellerna.
  7. Grädda i 15-20 minuter eller tills pizzan har fått fin färg.

Servering

  1. Toppa med picklad rödlök och mer finhackad persilja.