Den här ljuvliga tomatsoppan serveras väl kyld med ett härligt fräs på portabello och sesamfrön. En riktigt god rätt att njuta av som lunch, förrätt eller lättare middag.
Koka upp vatten. Skär ett kryss i tomaternas skal och skålla dem tills du ser att skalet börjar lossna.
Skölj dem sedan i kallt vatten. Ta bort skalet från tomaterna och gröp ur det mest vattniga i kärnan.
Hacka tomaterna grovt.
Lägg mandelmjöl, tomater, vitlök och vinäger i en mixer, eller matberedare, och mixa.
Droppa i oljan försiktigt medan mixern går - salmorejon ska vara helt slät.
Smaka av med salt och peppar och låt stå i kylen tills det är dags för servering.
Portabello och sesamfräs
Ta bort foten på svampen och lägg svampen med hattens ovansida uppåt i ugnsfast form.
Ringla över olivolja och strö på flingsalt.
Rosta svampen i ugnen i på 200 grader (varmluft) i 10 minuter.
När portabellon har svalnat så finhacka och fräs den i en stekpanna med 1 msk olivolja, riven vitlök, persilja och sesamfrön. Krydda upp med eventuellt lite mer salt och peppar.
Servera portabello och sesamfräset till den kalla soppan.