Böntacos med äppelsalsa

Smokey beans med äppelsalsa
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Böntacos med äppelsalsa

9

20 ingredienser

30 min

Siri bjuder på en rktigt smarrig taco med bönröra och fräsch äppelsalsa. Perfekt vardagsmiddag som är helt växtbaserad.

Ingredienser

  • 1 burk svarta bönor
  • 1 burk färdigkokta borlottibönor
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 salladslökar (det vita)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk chipotlepasta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 dl vatten
  • 1 grön paprika

Äppelsalsa

  • 2 äpplen
  • 4 salladslökar (det gröna)
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 jalapeño
  • 1 limefrukt
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk äppelmos
  • 0,5 krm flingsalt
  • 1 förp körsbärstomater
  • 1 dl vegansk majonnäs
  • tortillabröd

Gör så här

  1. Skölj bönorna ordentligt. Hacka salladslökarna, spara det gröna till senare.
  2. 
Stek bönor och lök i en gryta, riv ned vitlöken.
  3. Tillsätt chipotlepasta och spiskummin och smaka av med salt.
  4. 
I med vatten och låt koka ihop något.
  5. Dela paprikan i mindre bitar och vänd ned på slutet.
  6. 
Äppelsalsa
    Skär äpplet i "tändstickor". Tillsätt olivolja, saft och skal från 1 lime, äppelmos och salt. Vänd runt och smaka av.
  7. Hacka koriander (spara lite till servering), skiva jalapeño och vänd ned det med äpplet samt det gröna från salladslöken, skivad.
  8. 
Dela tomaterna i trevliga bitar.
  9. Toppa de mjuka bröden med bönröra, tomater, majonnäs och äppelsalsa samt lite koriander, rulla ihop och ät!