Smoked short ribs

Smoked short ribs1
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Smoked short ribs

6 ingredienser

3 h

Så här gör du rökta revben av nötkött - short ribs. Med smak av paprikapulver och ljus lager.

Ingredienser

portioner
  • ca 2,5 kg short ribs (nötrevben)
  • salt
  • svartpeppar
  • paprikapulver
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl öl, ljus lager

Gör så här

  1. Ta bort membranet på baksidan av ribsen. Krydda rikligt med salt, peppar och paprikapulver runt om hela biten.
  2. Tänd en smoker eller kolgrill och fyll på rikligt med ekträ för rökningen. Temperaturen bör ligga på cirka 100-110 grader.
  3. Lägg ribsen på gallret och rök under lock i två timmar. Titta till ribsen, fyll på med rökträ och låt gå i ytterligare cirka två timmar. Se till att det finns gott om bolmande ekträ i smokern under hela perioden.
  4. Vispa ihop 2 dl vinäger med 2 dl öl och häll i en sprayflaska. Spraya ribsen och rök i ytterligare cirka 45 minuter.
  5. Vila på skärbrädan i cirka 20 minuter innan ni lätt lyfter bort benet och delar upp det möra köttet mellan alla hungriga gäster.