Skrei med asiatisk rödvinssky och potatispuré
Skrei med asiatisk rödvinssky och potatispuré
23 ingredienser
45 m
Ugnsbakad fisk med len potatispuré och en ljuvlig rödvinssky är alltid en fullpoängare att servera som helgmiddag.
Se Jonas Svensson laga receptet

Ingredienser
Rödvinssky
- 2 msk strösocker
- 3 dl kalvfond
- 2 dl rött vin
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk sherryvinäger
- 2 stjärnanis
- 2 tsk sesamolja
- 2 tsk chiliflakes
Potatispuré
- mandelpotatis, skalad
- smör
- grädde
- mjölk
- misopasta
Skrei
- ca 600 g skreitorsk (eller torsk)
- 2 msk olivolja
- 1 tsk chiliflakes
- 2 msk persilja
- salt
Sallad
- 1 salladshuvud (rosensallad)
- 2 msk olivolja
- risvinäger
Servering
- skogschampinjoner
Gör så här
Rödvinssky
- Börja med att karamellisera socker till rödvinsskyn genom att smälta socker i en panna. Tillsätt sedan övriga ingredienser.
- Låt koka ner tills ungefär hälften av vätskan är kvar. Sila av såsen. Detta går bra att göra lång tid innan servering. Tips! Spela klippet för att se Jonas visa och berätta hur han gör såsen.
Potatispuré
- Koka potatisen.
- När potatisen är färdigkokt så häll av vattnet och låt ”torka”.
- Passera sedan potatisen och blanda med smör, grädde och mjölk samt smaka av med misopasta.
Skrei
- Värm ugnen till 150 grader.
- Skär torsken i 4 bitar. Pensla bitarna med olivolja och krydda med salt, persilja och chiliflakes.
- Tillaga fisken i ugnen i ca 7-8 minuter.
Sallad
- Skär salladen i bitar och vänd upp i olivolja och risvinäger.
Servering
- Häll sås i botten på tallriken och placera fisken ovanpå. Servera med purén samt toppa med sallad och tunt skivade skogschampinjoner.