Börja med att karamellisera socker till rödvinsskyn genom att smälta socker i en panna. Tillsätt sedan övriga ingredienser.
Låt koka ner tills ungefär hälften av vätskan är kvar. Sila av såsen. Detta går bra att göra lång tid innan servering. Tips! Spela klippet för att se Jonas visa och berätta hur han gör såsen.
Potatispuré
Koka potatisen.
När potatisen är färdigkokt så häll av vattnet och låt ”torka”.
Passera sedan potatisen och blanda med smör, grädde och mjölk samt smaka av med misopasta.
Skrei
Värm ugnen till 150 grader.
Skär torsken i 4 bitar. Pensla bitarna med olivolja och krydda med salt, persilja och chiliflakes.
Tillaga fisken i ugnen i ca 7-8 minuter.
Sallad
Skär salladen i bitar och vänd upp i olivolja och risvinäger.
Servering
Häll sås i botten på tallriken och placera fisken ovanpå. Servera med purén samt toppa med sallad och tunt skivade skogschampinjoner.