Skogsblåbär med karamelliserad hallonsås

Skogsblåbär med karamelliserad hallonsås
Foto: TV4
Jonas Lagerström KK 2024
Jonas Lagerström KK 2024

Skogsblåbär med karamelliserad hallonsås

7 ingredienser

20 m

Skogsblåbär, karamelliserad hallonsås, mascarpone och smulor blir en läcker dessert.

Se Jonas Lagerström laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 400 g blåbär
  • 1 förp hallon
  • 1 msk muscovadosocker
  • 200 g frysta hallon
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl mascarpone
  • 1 citron

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Vänd upp blåbär och hallon med muscovadosocker.
  2. Värm upp de frysta hallonen och pressa ut vätskan.
  3. Karamellisera det vanliga sockret genom att värma det i en kastrull, och häll sedan i hallonsåsen som blivit av de tinade hallonen.
  4. Vänd upp mascarponen med hallonresterna och smaka upp med lite citron.