Rimmad skinka finns att få tag på året runt. Välj om du vill koka den själv, efter vårt recept, eller om du vill köpa färdigkokt. Då kan du använda buljong från tärning till aladåben.
Koka upp skinkan i vatten så att det precis täcker, skumma. Tillsätt morot, selleri, lök, vitlök, persilja och pepparkorn och låt skinkan sjuda sakta i ca 1 timme, tills den känns färdig. Ta upp skinkan. Koka ihop buljongen i ca 5 minuter, sila den över skinkan och låt kallna. Tärna skinkan och blanda lika delar hackad persilja och skinka i portionsformar.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp ca 1 liter skinkbuljong, krama ur bladen och lägg i dem, rör om tills de smält. Låt buljongen svalna. Fyll på med buljong i formarna så att det täcker, låt stå i kylskåp minst 2 timmar före serveringen.
Gurksallad: Skala, klyv, kärna ur och skiva gurkan och lägg den i en sil. Strö över saltet och låt ligga 1/2 timme. Blanda med crème fraiche.