• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Skärgårdsstarter med finess på gubben

Skärgårdsstarter med finess på gubben
Foto: TV4

Skärgårdsstarter med finess på gubben

6 steg att laga

9 ingredienser

15m

Gubbröra med löjrom serveras på smörstekt kavring.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 ägg
  • 1 msk gräslök, finhackad
  • 4 ansjovisfiléer
  • 1 dl crème fraîche
  • 4 msk majonnäs
  • 50 g löjrom
  • 4 skiva kavring
  • 1 msk smör
  • gräslök, till garnering

Gör så här

  1. Hårdkoka äggen, hacka gräslöken och anjovisen.
  2. Blanda crème fraiche med majonnäs.
  3. Blanda i den hackade gräslöken och anjovisen.
  4. Hacka ägget o blanda ner det i crème fraiche blandningen och vänd ner hälften av löjrommen.
  5. Skär ut rundlar av kavringen och stek dem lite lätt i smör någon minut på varje sida.
  6. Lägg på röran och garnera med några strån gräslök.