I samarbete med Abba

Skärgårdssoppa med lax, vitt vin och hummerfond

25 röster
30 m
4
Skärgårdsoppa med lax, vitt vin och hummerfond
Foto: Köket.se

Snabb och god fisksoppa med färdig soppbas från Abba med vitt vin och hummerfond. Toppa soppan med rostade morotsstrimlor och du får en riktig lyxig vardagsmiddag!


Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • olja, till stekning
  • 1 påse abbas bas till fisksoppa, hummer & vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 200 g laxfilé
  • 200 g torskfilé
  • 150 g sockerärtor
  • 0,5 dl dill, hackad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Börja med att skala morötterna. Strimla den ena till tunna strimlor med hjälp av potatisskalaren. Lägg strimlorna på en plåt med bakplåtspapper och torka i ugnen tills de börjar bli krispiga, ca 15 minuter.
  3. Hacka ner den andra moroten. Skala och hacka lök. Fräs lök och morötter i en kastrull med lite olja. Slå på abbas bas till fisksoppa och 2 dl grädde och låt koka upp.
  4. Dela ner fisken till grytbitar och lägg ner i grytan. Halvera sockerärtorna och tillsätt i grytan. Låt koka i 10 minuter. Smaka av med dill, salt och peppar.
  5. Servera soppan och strö över de torkade morotsstrimlorna!
2 juli 2016

Laddar fler recept