Skånsk kalops

Skånsk kalops
Foto: TV4

En svensk husmansklassiker från Skåne.

8 december 2010
4

Du behöver

  • 800 g högrev
  • 2 msk smör
  • 4 morötter
  • 2 gula lökar
  • 3 msk vetemjöl
  • 10 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 5 dl oxbuljong
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skär köttet i 2 x 2 cm tärningar. Bryn dem i omgångar i en stekpanna och lägg över i en gryta. Bryn även morötter och lök och lägg över dem tillsammans med kryddor i grytan. Strö på vetemjölet och vänd ner det.
  2. Häll på buljongen, koka upp och lägg på lock. Sjud på svag värme tills köttet är mört ca 1 timme. Krydda med salt och peppar. Hit kan rätten förberedas.
  3. Hetta upp rätten före servering. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.
Kommentera receptet

Fler goda recept