• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Skandinavisk tacos

Skandinavisk tacos
Foto: Tv4
Niklas Ekstedt 2018
Niklas Ekstedt 2018

Skandinavisk tacos

11 steg att laga

7 ingredienser

Tacos på skandinaviskt vis med vitkål, lax, havsborre och musslor. Ett riktigt spännande och lyxigt recept som tar tacofredagen ett steg längre.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 8 blad vitkål
  • 100 g lax
  • 2 havsborrar
  • 4 mahaghony musslor
  • 50 g gräslök
  • 1 tsk smör
  • Ved för eld

Gör så här

  1. Börja med att starta en bra eld.
  2. Skiva tunna skivor av laxen.
  3. Öppna havsborrarna, sätt i en kniv för att knäcka skalet och klipp med en sax runt munnen.
  4. Ta ut vattnet, tarmarna, och urinröret och skölj i isvatten.
  5. Öppna musslorna, en stor muskel finns längst ner till höger, sätt in en tunn kniv för att klippa av den. Skydda dina händer med en handduk när du gör denna opperation.
  6. Klipp av tarmarna och skölj i isvatten.
  7. Skiva tunna skivor av musslorna och lägg dem åter i sina skal.
  8. Trimma åtta fina kålblad så de är lätta att bita av.
  9. Smörj bladen med lite smör och krydda med salt. Lägg dem i elden tills de fått en fin färg.
  10. Klipp gräslöken fint.
  11. Arrangera laxen, en bit havsborre, toppa med hackad gräslök och en nypa salt. Servera musslorna vid sidon om.