Lägg musslorna i en bunke med saltat kallt vatten i kylen över natten, då spottar de ut småsten. Använder du blåmusslor räcker det att du skrubbar dem och tar bort de som är trasiga strax innan de kokas.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär pumpan i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta pumpan i mitten av ugnen i ca 30 minuter med lite olja.
Skär bort majsen från kolvarna och blanda med 1 msk olja.
Sprid ut majsen på samma plåt som pumpan efter 20 minuter.
Skala räkorna och lägg skalen i en kastrull tillsammans med 2 msk olja och vitlök.
Fräs så att skalen får lite färg och blir rostade. Häll sedan på 16 dl vatten eller kycklingbuljong om du har det. Låt sjuda i ca 15 minuter.
Sila sedan av blandningen och häll tillbaka buljongen i kastrullen.
Koka upp en stor kastrull med vatten till nudlarna.
Koka musslorna i buljongen i ca 5 minuter tills de öppnar sig.
Vispa upp 1 msk misopasta med lite buljong i varje skål.
Tillsätt ytterligare några deciliter buljong. Smaka av och salta så att det blir en god buljong.
Koka nudlarna i ca 1 minut och lägg sedan ner dem i buljongen.
Toppa med pumpa, majs, skalade räkor, musslor, salladslök, jalapeño och en klyfta citron.