Sjömansbiff på Tom Sjöstedts vis

12 röster
4
4

Du behöver

Potatis

  • 600 g fast potatis
  • salt
  • olivolja

Ölkokt lök

  • 4 stora gula lökar
  • 100 g smör
  • 2 lagerblad
  • 2 dl köttbuljong (utspädd)
  • 33 cl ljus lager
  • salt och svartpeppar

Biff

  • 600 g biff (i 4 skivor)
  • 1 knippe timjan
  • salt och svartpeppar
  • olja och smör, till stekning

Servering

  • 4 hela saltgurkor
  • 1 näve bladpersilja, hackad

Gör så här

  1. Klyfta potatisen och lägg över i en form. Salta och ringla över olivolja. Rosta i ugnen på 225 grader ca 30 minuter.
  2. Skala och skiva löken. Bryn försiktigt i smör. Lägg i lagerblad och slå på buljong och öl. Låt koka ihop tills börjar bli lätt simmig. Smaka av med salt och peppar
  3. Salta och peppra biffen. Stek i olja, smör och ett knippe timjan ca 2-3 min på varje sida beroende på storlek. Låt vila ca 5 min innan servering.
  4. Skiva saltgurkan tunt på mandolin.
8 mars 2018

Fler goda recept