Siris enkla mingelsnittar

koket.se
Siris enkla mingelsnittar
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Siris enkla mingelsnittar

19 ingredienser

Tre enkla och snabbfixade vegosnittar att bjuda på till minglet En på tunnbröd fylld med färskost och pepparrot, en crostini toppad med fuskig burrata och zucchini samt en klassiker med varm brieost i krustad toppad med hjortronsylt.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner

Tunnbröd rulle med pepparrot, gurka, salladslök och sesamfrön

  • 3 tunnbröd
  • 300 g färskost
  • 1 färsk pepparrot
  • 1 gurka
  • 2 salladslökar
  • salt
  • peppar
  • rostade sesamfrön

Crostini med enkel burrata och zucchini och gräslök

  • 1 förp crostini
  • 2 mozzarellaostar
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 zucchini (små)
  • 1 knippe gräslök
  • olivolja
  • salt

Krustad med brie, hjortronsylt och timjan

  • 1 förp krustader
  • ca 200 g brieost
  • hjortronsylt
  • färsk timjan

Gör så här

Tunnbröd rulle med pepparrot, gurka, salladslök och sesamfrön

  1. Riv pepparrot fint och blanda med färskosten.
  2. Skär smala långa bitar av gurka med osthyvel.
  3. Finhacka salladslöken.
  4. Bred ut färskosten på tunnbröden. Lägg ut gurka jämt över hela. Strössla över salladslök, peppar,
  5. salt och sesamfrön. Rulla ihop och skär i bitar.

Crostini med enkel burrata och zucchini och gräslök

  1. Mixa mozzarella och grädde snabbt, salta.
  2. Skiva zucchini på längden med osthyvel. Blanda med salt och olivolja i en skål.
  3. Finhacka gräslök.
  4. Toppa crostini med burrata på crostini och lägg på lite zucchini och strö över gräslök.

Krustad med brie, hjortronsylt och timjan

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär brie i bitar som får plats i krustaderna och lägg ut dem. Baka i ugnen i ca 6 minuter.
  3. Ta ut och toppa med hjortronsylt och timjan.
  4. Serveras med iskall lager, med eller utan alkohol.