Sillröra
Sillröra
10 ingredienser
20 m + tid i kyl
Den här krämiga sillröran med kokt potatis, skånsk senap och gräslök blir extra god med en gravad äggula! Receptet på äggulorna hittar du här!
Ingredienser
- 1,5 dl gräddfil, hängd
- 100 g kokt potatis [ca 3 st]
- 125 g matjessill
- 2 msk dill, hackad
- 0,2 msk skånsk senap
- salt
- peppar
- kavring
- gräslök, finskuren
- ev äggula, gravad (se länk till receptet i ingressen)
Gör så här
- Häll 1,5 dl gräddfil i en saftsil, eller kaffefilter. Ställ in gräddfilen i kylen och låt hänga över natten.
- Koka potatisen tills den precis är klar. Kyl den sedan tills den är helt kall.
- Skär sillen och potatisen i små bitar.
- Hacka dill och rör ihop med 2 msk hängd gräddfil, senap, sill och potatis. Smaka av med salt och peppar.
- Skär kavringen i lagomt stora munsbitar. Stek brödbitarna i lite smör tills de blivit lite rostad på båda sidorna, låt svalna på hushållspapper.
- Lägg lite röra på varje brödbit och toppa med finskuren gräslök.