Smördegsinbakad kassler

Sigrid Bárány
Sigrid Bárány

Smördegsinbakad kassler

1

6 ingredienser

Receptet på smördegsinbakad kassler räcker till cirka 30 st snittar. Det går även bra att byta ut kasslern till lax istället.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon

Ingredienser

  • 75 g bladspenat, färsk eller fryst
  • vitpeppar
  • salt
  • 3 ark fryst smördeg
  • 150 g färskost med pepparrot
  • 200 g kassler

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Om du använder färsk spenat, förväll den snabbt i lite vatten så att den slaknar, häll sedan av vätskan och salta och peppra försiktigt. Fryst spenat tinar du och kramar ur vätskan ur.
  3. Kavla ut smördegen tunt. Bred på pepparrotsost och lägg på ett lager spenat och ett lager kassler. 
  4. Rulla ihop till en rulle och tryck till kanten så att den håller ihop.
  5. Skär rullen i skivor med en vass kniv, ca 10 skivor per rulle.
  6. Grädda i 10–15 minuter.