Rödbetscarpaccio
Rödbetscarpaccio
12 ingredienser
1h 15 min
Rödbetscarpaccio med chèvre- och pepparrotscrème. Recept från boken Spisvärme.
Läs mer om boken
Ingredienser
- 4 rödbetor (medelstora)
- 2 lagerblad
- 8 kryddpepparkorn
- 1 tsk torkad eller 1 kvist färsk timjan
- 75 g chèvreost
- 2 msk crème fraîche
- 0,5 msk färsk pepparrot, riven
- 2 dl rödbetsspad (från rödbetskoket)
- 1 msk balsamvinäger
- 1-2 msk strösocker
- 75 g smör
- flingsalt (efter smak)
Gör så här
- Koka rödbetorna tillsammans med lagerblad, kryddpeppar och timjan i vatten som precis täcker dem. Det tar ca 40 minuter.
- Mosa chèvre och blanda med crème fraiche och riven pepparrot.
- När rödbetorna är klara, ta upp dem och lägg dem åt sidan.
- Sila 2 dl av rödbetsspadet, blanda det med balsamvinäger och socker och reducera på hög värme tills hälften av vätskan återstår.
- Bryn smöret gyllenbrunt i en kastrull.
- Skiva rödbetorna tunt och lägg upp dem på fyra tallrikar med en klick av chèvre- och pepparrotscrèmen.
- Ringla över det reducerade rödbetsspadet och det brynta smöret, strö över flingsalt och servera genast.