Shibuya honey toast

Shibuya honey toast
Foto: Tv4
Alexander Pelli ny
Alexander Pelli ny

Shibuya honey toast

12 ingredienser

1 h

”Enkelt, snabbt och helt underbart gott! Perfekt att göra om sötsuget slår till och man inte har saker hemma eller om man vill göra något annat än fattiga riddare eller pannkakor. För den absolut bästa honey toasten använder du dig av Shokupan/japanese milk bread, sen finns det inga gränser för vilka toppingar du kan använda.” /Alexander Pelli

Ingredienser

portioner

Marinerade glasrabarber

  • 2-4 glasrabarber
  • 100 g strösocker, eko [1,1 dl]
  • 100 g vatten [1 dl]
  • 1 skiva citronskal (eller 0,5 vaniljstång)

Vispad citron/Vanilj-crème fraiche

  • 0,5-1 citron, rivet skal
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk grädde
  • 0,5 tsk vaniljsocker

Shibuya honey toast

  • 2 msk smör, eko
  • 2 msk honung, eko
  • 4 skivor bröd, ca 2 cm tjocka (brioche eller shokupan bröd)

Topping

  • honung

Gör så här

Marinerade glasrabarber

  1. Koka samman sockret och vattnet till rabarbern och slå ovanpå citronskalet eller vaniljstången, låt svalna.
  2. Skölj rabarbern och skär upp i stavar, ca 5 cm långa. Lägg stavarna i den svala sockerlagen och låt marinera i 30–60 minuter.

Citron/vanilj-crème fraiche

  1. Skölj och skrubba citronen, finriv därefter skalet.
  2. Vispa sedan upp alla ingredienser till önskad konsistens och ställ i kylen till senare.

Shibuya honey toast

  1. Sätt på ugnen på 180 grader.
  2. Smällt samman smör och honung i en kastrull, det ska inte börja koka.
  3. Skär av kanterna på brödskivorna och pensla ett jämnt lager med honungssmöret på alla sidorna.
  4. Lägg brödskivorna på plåt med papper och rosta i ugnen i ca 15–20 minuter, efter halva tiden vänder du brödskivorna. De ska få en gyllenbrun färg.
  5. Låt brödet svalna innan servering så att karamellen stelnar och blir knäckig. Servera med den uppvispade crème fraichen och den marinerade rabarbern.