Sessans hjortcarpaccio med ädelost och pinjenötter

Sessans hjortcarpaccio med ädelost och pinjenötter
Foto: TV4

Sessans hjortcarpaccio med ädelost och pinjenötter

Av: Sabajet - Trollhättan

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

15 m

Vacker och lyxig förrätt! Rå, tunt skivad hjortfilé med ädelost, pinjenötter och granatäpple. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • ca 360 g hjortfilé
  • ca 70 g rucolasallad
  • ca 50 g pinjenötter
  • ca 70 g blåmögelost
  • 1 granatäpple
  • salt
  • olivolja
  • hallonbalsamico

Gör så här

  1. Skär köttet i tunna skivor och banka sedan ut det.
  2. Rosta pinjenötterna i en het panna tills de blir gyllenbruna
  3. Lägg upp rucola på serveringstallrikar. Lägg över köttet och klicka på mögelosten. Ringla över lite olivolja och eventuellt lite salt.
  4. Toppa med pinjenötterna, granatäpple och lite hallonbalsamico.