Sesamsallad med nudlar och räkor

NYHET
Sesamsallad med nudlar
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Sesamsallad med nudlar och räkor

19 ingredienser

30 min

Den här matiga salladen med räkor, risnudlar och en smakrik dressing passar perfekt som lunch, picknickmat eller lättare middag.

Ingredienser

portioner

Dressing

  • 3 msk limejuice
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk strösocker
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk olivolja

Sallad

  • 150 g glasnudlar
  • 350 g skalade räkor
  • 1 morot, strimlad
  • 0,5 gurka, tunt skivad
  • 1 grön paprika, strimlad
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 blodgrapefrukt, i små klyftor
  • ca 1 dl färsk koriander
  • 2 passionsfrukter
  • ca 1 dl färsk mynta
  • 0,5 dl rostade sesamfrön

Gör så här

Dressing

  1. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen.

Sallad

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna. Skölj sedan nudlarna i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Stek eller grilla räkorna om du använder färska räkor. Stek eller grilla på hög värme 2 minuter på varje sida.
  3. Lägg nudlar, räkor, grönsaker och örter i en stor skål.
  4. Häll över dressingen och blanda runt ordentligt.
  5. Toppa med sesamfrön och extra chili om du vill ha mer sting.