Senapsmarinerad böckling på kavring

0 röster
4
Senapsmarinerad böckling på kavring
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 2 stora böcklingar
  • 2 inlagda rödbetor
  • 4 skivor kavring
  • bordsmargarin
  • 2 msk kapris
  • några vackra dillvippor
  • 3 msk svensk senap
  • 1 msk mörk fransk senap
  • 2 msk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1,5-2 msk vitvinsvinäger
  • 2-2,5 dl matolja
  • 1 dl finhackad dill

Gör så här

  1. Finhacka 1 dl dill. Blanda senap, socker, salt, peppar och vinäger till såsen, rör tills sockret har smält. Tillsätt oljan i en fin stråle under vispning tills det blir en tjock sås. Rör ner dillen och smaka av med salt och peppar.
  2. Rensa böcklingen. Tärna rödbetorna och bre kavringskivorna med ett tunt lager bordsmargarin. Fördela de rensade böcklingarna på kavringen, lägg en sked sås ovanpå och garnera med kapris, rödbetor och dillvippor.
18 maj 2009

Fler goda recept