Senapsgriljerad halloumi

Senapsgriljerad halloumi
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Senapsgriljerad halloumi

50

5 steg att laga

5 ingredienser

30 m

Helbakad halloumi i ugn med senapsgriljering. En rolig vegetarisk variant av den klassiska julskinkan! Halloumi som bakas hel håller värmen bättre och har därför en bättre konsistens. 

Ingredienser

  • 750 g halloumiost, i en hel bit (eller 1 liten halloumi à 200 g)
  • 1 ägg
  • 2 msk skånsk senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg halloumin på ett bakplåtspapper på en plåt. Baka i 30 minuter, 10-15 minuter om det är en liten ost.
  3. Ta ut halloumin och höj värmen till 225 grader.
  4. Bland ägg och senap. Pensla halloumin med det och strö sen på ströbröd. Baka i ytterligare 10 minuter så griljeringen får fin färg.
  5. Ta ut och skiva upp serveras varm förslagsvis på knäckebröd med senap på.