Senapsgriljerad halloumi

35 röster
30 m
Senapsgriljerad halloumi
Foto: Tv4

Helbakad halloumi i ugn med senapsgriljering. En rolig vegetarisk variant av den klassiska julskinkan! Halloumi som bakas hel håller värmen bättre och har därför en bättre konsistens. 

Tips! Massor med grönsaker är goda att senapsgriljera, om man av en eller annan anledning inte äter kött är detta ett utmärkt alternativ till skinkan.

Visa mer
30 m

Du behöver

  • 750 g halloumi, i en hel bit (eller 1 liten halloumi à 200 g)
  • 1 ägg
  • 2 msk grov skånsk senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl ströbröd
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg halloumin på ett bakplåtspapper på en plåt. Baka i 30 minuter, 10-15 minuter om det är en liten ost.
  3. Ta ut halloumin och höj värmen till 225 grader.
  4. Bland ägg och senap. Pensla halloumin med det och strö sen på ströbröd. Baka i ytterligare 10 minuter så griljeringen får fin färg.
  5. Ta ut och skiva upp serveras varm förslagsvis på knäckebröd med senap på.

Laddar fler recept...