Semifreddo med blodapelsin

20 röster
45 m + 3 h
4-6
Semifreddo med blodapelsin
Foto: Stefan Wettainen

Len semifreddo med blodapelsin och vit choklad. Prova gärna att byt ut blodapelsin till någon annan citrusfrukt som du gillar!

Visa mer
45 m + 3 h
4-6

Du behöver

  • 125 g mjölk (1,25 dl)
  • 2 blodapelsiner, zest
  • 1 gelatinblad
  • 40 g strösocker (<0,5 dl)
  • 65 g äggulor (3-4)
  • 30 g blodapelsinsaft (2 msk)
  • 75 g vit choklad, smält
  • 2 g salt (0,5 krm)
  • 175 g vispgrädde, lättvispad (1,75 dl)

Gör så här

  1. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i en skål.
  2. Koka upp mjölken med apelsinskalen i en kastrull. Ställ åt sidan.
  3. Vispa socker och äggulor till ett ljusgult och fluffigt skum.
  4. Värm hälften av blodapelsinjuicen försiktigt i en liten kastrull. Krama ur gelatinet och smält det i juicen. Se till att gelatinet är helt smält och använd sedan resten av juicen till att kyla ner vätskan något. Vänd i vätskan i äggskummet.
  5. Värm blodapelsinmjölken, sila av skalen och väg upp 100 g. Blanda med chokladen och saltet tills det blir en slät kräm.
  6. Vänd i chokladkrämen i äggskummet och blanda försiktigt med en slickepott. Avsluta med att vända i den lättvispade grädden.
  7. Semifreddon går utmärkt att gjuta i glas, stålring eller silikonmatta. Förvara i frys i minst 3 timmar innan den ska ätas. Tanken är den ska vara halvtinad vid servering, så låt den gärna stå ute en stund.
28 januari 2016
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept