Sej och blåmusslor med saffran

Sej och blåmusslor med saffran
Foto: Tv4
Kocknas-kamp-2017.Linn-SöderströmMarion Ringborg - KK 2019
Kocknas-kamp-2017.Linn-SöderströmMarion Ringborg - KK 2019

Sej och blåmusslor med saffran

13 ingredienser

30 m

Sej och blåmusslor med saffran, potatis och aioli blir en perfekt kombination till en lyxig middag.

Ingredienser

portioner
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 förp musslor
  • 3,75 dl torrt vitt vin
  • 3 förp saffran
  • salt
  • olivolja
  • citron
  • potatis
  • salt
  • 4 sejlfilé [á 140 g]
  • smör (att steka i)
  • aioli

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök och lägg i rensade musslor i kastrullen.
  2. Fräs en stund och häll sedan på vinet. Koka i 5 minuter tills musslorna öppnat sig.
  3. Lyft ur musslorna och tillsätt saffran i buljongen.
  4. Smaka av buljongen med salt och tillsätt olivolja och citron.
  5. Koka potatisen i väl saltat vatten.
  6. Stek fisken hårt i smör precis innan servering.
  7. Servera en god aioli till.