Sej med krämig savoykål, stekt sidfläsk och tomatsallad

3 röster
45 min
4
Sej med krämig savoykål, stekt sidfläsk och tomater
Foto: Tv4

Sejfilé tillagad till perfektion serverad med krämig kål, krispigt och salt sidfläsk och en syrlig tomatsallad. Lika gott till vardags som till fest.

Tips! Gör du som Tom och lagar fisken täckt med plastfolie får ugnen inte vara varmare än 100 grader.

Visa mer
45 min
4
4 portioner

Du behöver

Helbakad sejrygg

  • 600 g hel sejryggsfilé, gärna med skinnet kvar
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Krämig savoykål

  • 1 huvud savoykål
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 citron, finrivet skal
  • salt
  • peppar

Sidfläsk

  • 200 g varmrökt sidfläsk

Tomater

  • 400 g romantica tomater
  • 1 knippe bladpersilja, grovhackad
  • vinäger
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Sej
    Sätt ugnen på 100 grader. Gnid in fisken med olivolja, salt och peppar. Lägg den med skinnsidan upp i en ugnssäker form. Täck med plastfilm och tillaga tills fiskens innertemperatur är 45-52 grader. Ta bort plasten och dra bort skinnet från fisken före servering.
  2. Krämig savoykål
    Dela kålen och skär bort roten. Skär i mindre bitar. Koka kålen mjuk i saltat vatten. Häll av vätskan.
  3. Koka ihop grädden och tillsätt crème fraiche och kål. Smaka av med citronskal, salt och peppar.
  4. Krispigt sidfläsk
    Skiva fläsket och stek på medelvärme tills det är krispigt. Sila bort överflödigt fett.
  5. Tomatsallad
    Halvera tomaterna och blanda med persiljan. Smaka av med vinäger, salt, peppar och olivolja.
  6. Servera fisken med den krämiga savokålen, sidfläsk och tomatsallad.
13 oktober 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept