Scallops med nektarinpuré
Scallops med nektarinpuré
16 ingredienser
30 m
Vill du bjuda på något festligt, fräscht och gott? Då har du hittat helt rätt recept! Den här rätten kan bli en riktig favorit i sommarvärmen.
Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

Ingredienser
Curdo
- 1 dl yoghurt
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 1 tsk citronsaft, färsk
- 1 tsk färsk dill, finhackad
- salt
- svartpeppar
Nektarinpuré
- 2 nektariner, urkärnade och tärnade (mogna)
- 1 tsk honung
- 1 tsk citronsaft (färsk)
- 1 tsk chilifrukt, tärnad
Pilgrimmsmusslor
- 12 färska pilgrimsmusslor (scallops)
- 1 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
Servering
- färsk dill
- klyfta citron
Gör så här
- Värm grillen till medelhög värme.
Curdo
- Blanda alla ingredienser väl och ställ åt sidan.
Nektarinspuré
- Blanda tärnade nektariner, honung och citronsaft i en mixer eller matberedare. Mixa tills det blir en slät puré. Smaksätt eventuellt med chili.
- Ställ purén åt sidan.
Pilgrimmsmusslor
- Klappa pilgrimsmusslorna torra med hushållspapper för att ta bort överflödig fukt.
- Pensla pilgrimsmusslorna med olivolja samt krydda med salt och svartpeppar.
- Trä pilgrimsmusslorna på grillspett. Om du använder träspett så blötlägg dem i vatten ca 15 minuter innan du använder dem för att förhindra att de brinner.
- Grilla pilgrimsmusslorna på den uppvärmda grillen i ca 2-3 minuter per sida, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta. Var noga med att inte grilla dem för länge så att de blir sega.
- Ta bort spetten från grillen och låt dem vila i några minuter.
Servering
- Placera en klick av curdo på tallriken och sprid ut den lite.
- Lägg en eller två pilgrimsmusslor ovanpå curdon och skeda över lite nektarinspuré.
- Upprepa med resterande pilgrimsmusslor.
- Toppa med färsk dill och servera citronklyftor till.