Sashimi halstard tonfisk

Markiz Talhaoui

Sashimi halstard tonfisk

14 ingredienser

20 m

Sashimi halstard tonfisk med melon och wasabikräm blir en riktigt smakrik rätt att bjuda på i veckan.

Ingredienser

portioner
  • 200 g vattenmelon
  • 300 g tonfisk
  • wasabi (eller sesamkrydda)
  • salt
  • peppar

Dressing

  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk limejuice
  • 2 msk sesamolja
  • 0,5 dl sesamfrön, rostade blanda gärna svarta och vita

Wasabikräm

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl inlagd ingefära (gari)
  • 2 msk wasabipulver (eller wasabipasta)

Topping

  • rostad lök
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Skala melonen och skär den i bitar.
  2. Salta och peppra tonfisken och krydda rikligt med wasabi eller sesamkrydda på bägge sidor.
  3. Stek fisken på hög värme i ca 30 sekunder på bägge sidor. Lägg upp på en tallrik och låt vila. När tonfisken har kallnat så skär den i tunna skivor.

Dressing

  1. Blanda soja, limejuice, sesamolja och cirka hälften av sesamfröna. Låt stå i cirka fem minuter.

Wasabikräm

  1. Hacka garin (inlagd ingefära) grovt och blanda med crème fraîche. Rör det samman med wasabi.

Servering

  1. Placera melonen på en tallrik och häll sedan över sojamarinaden. Spritsa wasabikrämen över melon biten och toppa med tonfisken.