Sashimi halstard tonfisk
Sashimi halstard tonfisk
14 ingredienser
20 m
Sashimi halstard tonfisk med melon och wasabikräm blir en riktigt smakrik rätt att bjuda på i veckan.
Ingredienser
- 200 g vattenmelon
- 300 g tonfisk
- wasabi (eller sesamkrydda)
- salt
- peppar
Dressing
- 2 msk japansk soja
- 2 msk limejuice
- 2 msk sesamolja
- 0,5 dl sesamfrön, rostade blanda gärna svarta och vita
Wasabikräm
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl inlagd ingefära (gari)
- 2 msk wasabipulver (eller wasabipasta)
Topping
- rostad lök
- sesamfrön
Gör så här
- Skala melonen och skär den i bitar.
- Salta och peppra tonfisken och krydda rikligt med wasabi eller sesamkrydda på bägge sidor.
- Stek fisken på hög värme i ca 30 sekunder på bägge sidor. Lägg upp på en tallrik och låt vila. När tonfisken har kallnat så skär den i tunna skivor.
Dressing
- Blanda soja, limejuice, sesamolja och cirka hälften av sesamfröna. Låt stå i cirka fem minuter.
Wasabikräm
- Hacka garin (inlagd ingefära) grovt och blanda med crème fraîche. Rör det samman med wasabi.
Servering
- Placera melonen på en tallrik och häll sedan över sojamarinaden. Spritsa wasabikrämen över melon biten och toppa med tonfisken.