Lamminnerfilé med sallad
Lamminnerfilé med sallad
15 ingredienser
20 min
Gott och nyttigt. En bra vardagsmiddag.
Ingredienser
- 600 g lamminnerfilé
- 2 msk smör, margarin eller olja
- flingsalt
- peppar
sallad
- 2 sallad (t ex rosé-, ekblads-, eller huvudsallad)
- 250 g körsbärstomater
- 1 dl hasselnötter
Citronette
- 2 msk olivolja
- 2 msk citron, pressad
- 2 tsk honung
- salt
- peppar
1 sats Gremolata
- 1 klyfta vitlök
- 1 citron, skal
- 1 dl persilja, hackad
Gör så här
- Hetta upp fett i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Bryn lammfi léerna runt om. Salta och peppra. Stek köttet ca 2 min på varje sida. Ta köttet från värmen.
- Sallad: Skölj salladen och riv den i mindre bitar. Skölj tomaterna och dela dem. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Blanda citronetten och smaka av. Lägg sallad, tomater och nötter i en vid skål eller på ett fat och blanda. Skeda över citronetten. Skär lammfi léerna i skivor och lägg på salladen. Strö sist över gremolata.
- Servera som förrätt (300 g kött) eller som huvudrätt (600 g kött) med potatisgratäng eller ugnsstekt sötpotatis.