2 sallad (t ex rosé-, ekblads-, eller huvudsallad)
250 g körsbärstomater
1 dl hasselnötter
Citronette
2 msk olivolja
2 msk citron, pressad
2 tsk honung
salt
peppar
1 sats Gremolata
1 klyfta vitlök
1 citron, skal
1 dl persilja, hackad
Gör så här
Hetta upp fett i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Bryn lammfi léerna runt om. Salta och peppra. Stek köttet ca 2 min på varje sida. Ta köttet från värmen.
Sallad: Skölj salladen och riv den i mindre bitar. Skölj tomaterna och dela dem. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Blanda citronetten och smaka av. Lägg sallad, tomater och nötter i en vid skål eller på ett fat och blanda. Skeda över citronetten. Skär lammfi léerna i skivor och lägg på salladen. Strö sist över gremolata.
Servera som förrätt (300 g kött) eller som huvudrätt (600 g kött) med potatisgratäng eller ugnsstekt sötpotatis.