Chèvregratinerad rotselleri

11 röster
45 min
4
Chèvregratinerad rotselleri
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Gott till julen eller den finare festen.

Visa mer
45 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 rotselleri
  • 4 tsk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 200 g chèvreost
  • 1 tsk honung, flytande
  • 4 kvist rosmarin (eller 1 tsk torkad)
  • 2 msk pumpakärnor (eller solrosfrön)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär rotselleri i 4 centimetertjocka bitar. Lägg dem på plåt på bakplåtspapper.
  2. Pensla olivolja på varje rotselleriskiva och salta och peppra. Ställ in i ugnen.
  3. När rotsellerin är mjuk, efter ca 25 minuter, lägg på en skiva chèvre. Ringa över honung och lägg på en kvist rosmarin och pumpafrön. Låt stå i ugnen ytterligare 5 minuter.
  4. Servera genast med t ex dinkelsallad eller råris och tomatsallad.

Laddar fler recept...