Grön ärtsoppa med mynta
Grön ärtsoppa med mynta
9 ingredienser
En italiensk soppa som är enkelt snabblagad tack vare frysta gröna ärter av toppenkvalitet. Gröna ärter är en utmärkt källa till vitamin B1, dom behövs i cellens energiproduktion och är särskilt viktigt för omsättningen av kolhyderater i hjärnan.
Ingredienser
- 5 schalottenlökar
- 2 msk olivolja
- 1 l grönsaksbuljong
- 500 g gröna ärtor
- 2 kvistar mynta
- örtsalt
- svartpeppar, nymalen
- 1 dl parmesanost, fint riven
- 0,5 dl olivolja
Gör så här
- Finhacka löken, fräs den lätt i oljan och slå på buljongen. Låt koka samman i 5 minuter.
- Lägg i ärterna och ge allt ett uppkok.
- Strimla myntabladen och rör ner i soppan. Mixa soppan slät, smaka av med salt och peppar.
- Servera i kopp med riven parmesanost och ringla olivolja över.