Sanjoos Lax nam nam

Foto: Linus & Wille/baraBild
Sanjoos Lax nam nam
17 ingredienser
Sverige och Indien möts i Sanjoos kök. När han tyckte det var för svårt att välja började han istället blanda det indiska med det svenska köket. Här den populära laxen i indisk tappning.
Ingredienser
- 600 g lax
Mangoaioli
- 100 g majonnäs
- 3 tsk mango chutney
- 1 klyfta vitlök
Fyllning
- 4 msk mjukost
- 0,5 salladslök, i strimlor
- 2 msk crème fraîche
- 1 krm vitpeppar
marinad
- 2 msk tandooripasta (eller pulver)
- 2 msk crème fraîche
- 1 tsk tomatpuré
Grönsaker
- 4 morötter (stora)
- 1 zucchini
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Till dekoration
- Ett par havtornsbär
- 1 kvist färsk timjan
Gör så här
Mangoaioli
- Gör först mangoaiolin. Pressa vitlöken.
- Tillsätt chutney och majonnäs.
- Blanda alla ingredienser och ställ kallt.
Marinad
- Blanda alla ingredienserna till tandoorimarinaden.
Fyllning
- Blanda mjukosten med den finhackade löken, créme fraiche.
- Smaka av med vitpeppar till laxfyllningen.
Lax
- Gör ett snitt i sidan på laxbiten, som en ficka.
- Lägg laxen i tandoorimarinad och låt stå i rumstemperatur i 20 minuter.
- Sätt på ugnen på 150 grader.
- Öppna fickan på laxen och bred 1 msk laxfyllning i mitten på filen.
- Lägg laxen på en plåt och täckt med aluminiumfolie.
- Ugnsbaka i 20 minuter, beroende på laxens tjocklek.
Grönsaker
- Förbered grönsakerna medan laxen marinerar .
- Skala morötterna.
- Hyvla dem och zucchinin i tunna skivor på längden med en osthyvel.
- Stek grönsakerna i olivolja på medelvärme tills de är genomkokta.
- Salta och peppra.
- Lägg grönsakerna på mitten av tallriken, och lägg laxen på grönsaksbädden.
- Lägg en klick mangoaioli på fisken.
- Dekorera med några havtornsbär och en kvist av timjan.