• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kantarellbruschetta

Kantarellbruschetta
Foto: TV4

Kantarellbruschetta

7 steg att laga

8 ingredienser

20 min

Serveras med västerbottenost och ruccola. Skogens guld smakar lika gott mitt i stan. /Sandra Dahlberg

Sandras vintips
Gewurztraminerifrån Jules Muller art nr 6702, 102 kr

Sandra bjöd även på

Hjortronpaj


Höbbe



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 3 dl kantareller, stekta
  • 0,5 gul lök
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • Vitlök (efter smak)
  • några skivor robust lantbröd
  • västerbottensost, riven att toppa med
  • rucolasallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka löken, fräs tillsammans med kantarellerna.
  3. Salta och peppra efter behag.
  4. Häll över grädden och låt koka ihop till en ganska stadig stuvning.
  5. Skär bröden och gnid brödskivorna med lite pressad vitlök.
  6. Lägg därefter stuvningen på bröden, toppa med riven västerbottensost och grädda i ugnen tills dess att bröden har fått lite färg.
  7. Servera bruschettorna på en liten bädd av ruccola.