Sandhäxans svampmacka

Foto: Tv4
Sandhäxans svampmacka
12 ingredienser
20 m
Den här härliga mackan med svamp är ytterligare en av Sandhäxans favoriter. En matig macka som är enkel att förbereda och lägga samman innan servering.
Ingredienser
- 12 skivor vitt bröd (skogaholm orginalrost)
- 1 l blandad svamp (ostronskivling, kastanjechampinjon, trattkantarell)
- 1 l grönkål, strimlad
- gul lök
- 2-3 gröna chilifrukter (piemintos de padron)
- 2 dl vitt vin
- 2 dl vispgrädde
- 2 ädelostar (Kvibille mildädel)
- rostad lök
- smör
- salt
- peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Dela och stek svampen hårt i smör, smaka av med salt och peppar.
- Stek grönkål, gul lök och grön chili i rikligt med smör, slå på vitt vin och låt reducera. Slå i grädden och låt reducera under omrörning till en härlig stuvning. Stuvningen skall vara lös men inte rinnig. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela svamp på fyra bröd och den stuvade grönkålen på ytterligare fyra. Fördela ädelost efter smak på toppen av samtliga 8 mackor och sätt in i ugnen tillsammans med de 4 resterande brödskivorna.
- Ta ut samtliga mackor ur ugnen när osten smält.
- Toppa mackorna med rostad lök och lägg samman en skiva med grönkålsstuvning och en med svamp med den ogarnerade skivan i mitten (den så kallade Big Mac-principen). Kläm ihop mackan och stek den som helhet i rikligt med smör.
- Dela mackorna och servera tillsammans med grillchips och en kall öl.