Salt mangosallad

Salt mangosallad
Foto: Fabian Björnstjärna

Salt mangosallad

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

15 min

Mango är nog den frukt jag använder mest i min matlagning. Smaken passar bra till både söta och salta rätter. Den har också en parfymerad ton som ger en extra dimension till maten. Att äta den rakt upp och ner med lite salt på är också väldigt gott. Lime förbättrar också smaken. /Sebastian

Receptet är ur boken Vegansk snabbmat - streetfood för alla av Sebastian Schauermann, Norstedts.

Ingredienser

  • 1 mango, skalad och skivad
  • 1 dl färdigkokta kikärtor
  • 0,5 ananas, skalad och skivad
  • 10 g mynta, strimlad
  • 1 röd chilifrukt, hackad
  • 1 limefrukt, pressad saft
  • rapsolja, till stekning
  • flingsalt

Gör så här

  1. Stek kikärtorna i en panna med mycket olja på hög värme tills de blir gyllene och krispiga.
  2. Blanda kikärtorna med mango, ananas, mynta, chili och citronsaft. Strö till sist över lite flingsalt.