Salt mangosallad

8 röster
15 min
Salt mangosallad
Foto: Fabian Björnstjärna

Mango är nog den frukt jag använder mest i min matlagning. Smaken passar bra till både söta och salta rätter. Den har också en parfymerad ton som ger en extra dimension till maten. Att äta den rakt upp och ner med lite salt på är också väldigt gott. Lime förbättrar också smaken. /Sebastian

Receptet är ur boken Vegansk snabbmat - streetfood för alla av Sebastian Schauermann, Norstedts.

Visa mer
15 min

Du behöver

  • 1 mango, skalad och skivad
  • 1 dl kokta kikärtor
  • 0,5 ananas, skalad och skivad
  • 10 g mynta, strimlad
  • 1 röd chili, hackad
  • 1 lime, pressad saft
  • rapsolja till stekning
  • flingsalt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Stek kikärtorna i en panna med mycket olja på hög värme tills de blir gyllene och krispiga.
  2. Blanda kikärtorna med mango, ananas, mynta, chili och citronsaft. Strö till sist över lite flingsalt.
28 oktober 2018

Laddar fler recept...