Salsicciaburgare med lufttorkad skinka och dijondressing

POPULÄRT
Salsicciaburgare med lufttorkad skinka och dijondressing
Foto: TV4 / Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Salsicciaburgare med lufttorkad skinka och dijondressing

12

20 ingredienser

45 min

Makalöst goda burgare som nästan når upp till goumetnivå, enligt Ernst själv. Fläskfärs blandat med färsk salsiccia, krämig dijondressing och grillade grönsaker.

läs mer
Sponsrat
Epoq Kök header

Bygg ditt drömkökt!

Köksspecialisten tipsar om vad man ska tänka på.

Läs mer

Ingredienser

portioner4

Burgare

  • 250 g fläskfärs
  • 150 g färsk salsicciakorv (av god kvalitet)
  • 4-8 skivor lufttorkad skinka
  • salt
  • peppar

Dressing

  • 1 dl majonnäs
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 2 msk honung
  • 2 msk äppelcidervinägerbasamico (eller annan god vinäger)
  • 1 salladslök (eller blasten från en knipplök)
  • salt

Marinerade sockerärtor

  • 100 g sockerärtor
  • 0,5 citron, saften
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • salt

Tillbehör

  • 8 skivor surdegsbröd
  • 2-4 skogschampinjoner
  • 2-4 morötter (lätt kokta)
  • ca 200 g kål
  • olja
  • salt

Gör så här

  1. Sockerärtor
    Börja med sockerärtorna och låt dem marinera medan du gör burgarna. Strimla sockerärtorna i tändsticksstorlek. Pressa över citron, ringla över olja och salta. Blanda runt och låt marinera en stund.
  2. Dressing
    Strimla salladslöken. Blanda majonnäs med dijonsenap, honung, vinäger och den strimlade löken. Smaka av med salt och peppar.
  3. Burgare
    Ta ut innehållet från de färska salsicciakorvarna och blanda med fläskfärs. Gör gärna en provstekning för att se om kryddningen räcker då olika korvar kan smaka olika mycket. Och tillsätt eventuellt mer salt och peppar efter tycker och smak.
  4. Forma färsbiffar av färsen. Och dela den skivade och lufttorkade skinkan på hälften och “tryck fast” på båda sidorna av burgaren.
  5. Servering
    Skär brödet i skivor och pensla på lite olja.
  6. Blanda grönsakerna med olja och salt.
  7. Grilla burgarna till en innetemperatur av 66-70° C. Låt köttet vila något.
  8. Grilla grönsakerna till de fått en vacker färg.
  9. Grilla brödet vackert gyllenbrunt på en sida
  10. Bygg burgarna genom att lägga en sked dressing på bottenbrödet, lägg på en burgare och toppa med sockerärtor och avsluta med en bröd på toppen.
  11. Servera med grillade grönsaker.