Sallad på nektarin och parmaskinka

Sallad på nektarin och parmaskinka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sallad på nektarin och parmaskinka

10 ingredienser

En varm sommardag orkar du kanske inte äta just mycket mer än färska grönsaker och flortunna charkuterier

Ingredienser

portioner
  • 400 g parmaskinka (eller tvärnöskinka)
  • 5 dl salladsmix
  • 2 nektariner
  • 1 dl granatäpplekärnor
  • 1 ask ärtskott

dressing:

  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk citron, pressad
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Dela på skinkskivorna. Skölj sallatsbladen. Skär nektarinerna i klyftor. Dela granatäpplet och peta ut kärnorna.
  2. Lägg upp sallatsbladen i en skål. Blanda samman olja, citronsaft, senap, salt och peppar. Droppa dressingen över sallatsbladen.
  3. Lägg på skinka, nektariner och granatäppelkärnor. Toppa med ärtskott.