Sallad på nektarin och parmaskinka

Sallad på nektarin och parmaskinka
Foto: TV4

En varm sommardag orkar du kanske inte äta just mycket mer än färska grönsaker och flortunna charkuterier

9 september 2009
4

Du behöver

  • 400 g parma- eller tvärnöskinka
  • 5 dl blandade sallatsblad
  • 2 nektariner
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 1 ask ärtskott
  • Dressing:
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Dela på skinkskivorna. Skölj sallatsbladen. Skär nektarinerna i klyftor. Dela granatäpplet och peta ut kärnorna.
  2. Lägg upp sallatsbladen i en skål. Blanda samman olja, citronsaft, senap, salt och peppar. Droppa dressingen över sallatsbladen.
  3. Lägg på skinka, nektariner och granatäppelkärnor. Toppa med ärtskott.
Kommentera receptet

Fler goda recept